Реформа јавне управе треба да резултира осјетним побољшањем економске ситуације и животног стандарда грађана, истакнуто је данас на округлом столу под називом "Менаџмент људских потенцијала у државној служби".

Координатор за реформу јавне управе Драган Ћузулан изјавио је да је управљење људским потенцијалима у фокусу новог стратешког оквира који припремају за период од 2016. до 2020., а чија реализација треба да резултира добрим и квалитетним државним службеницима.

Истакао је да економски развој, напредак и запошљавање Босне и Херцеговине првенствено зависи од квалитетне државне управе, државних службеника и свега онога што чини људски фактор када је у питању укупан развој.Ћузулан је навео да је БиХ покренула реформске процесе и интензивно напредује на путу према чланству у ЕУ, што ће захтијевати промјену начина понашања код многих, јер морају одговорити ономе што је у интересу грађана.

Професорица на Катедри за менаџмент и организацију Економског факултета Универзитета у Сарајеву Зијада Рахимић нагласила је да, полазећи од чињенице да је државна служба професионална организација, посебан изазов представља управљање запосленима.

Додала је да је неопходно укључити сва знања, вјештине и способности државних службеника у остваривање задатих циљева, као и да би државна служба била ефективна и ефикасна.У раду округлог стола учествују представници државних и ентитетских институција, стручњаци за људске потенцијале, те представници академске заједнице.

Прилог ФТВ погледајте овдје.