Састанак представника мреже за реформу јавне управе одржан је 17. и 18. септембра ове године у Игалу.  

На састанку је разговарано о кључном стратешком и програмском оквиру за развој Регионалне школе за јавну управу (РеСПА-е) – „Оквир стратегије РеСПА-е 2016-2020“, другим програмским документима, гранту Европске комсије за РеСПА 2016-2017 и нацрту Програма рада за  период 2016-2017.

Како би се обезбиједиле синергије између тијела РеСПА-е и како би се унаприједиле расправе о стратешким и програмским документима РеСПА-е, четврти састанак РеСПА-ине мреже РЈУ је организован упоредо са састанком РеСПА-иног  Програмског комитета европских интеграција (ЕУИ ПЦ).

Додатно састанак мреже РЈУ  је био  посвећен извјештавању о раду РеСПА- иних радних група, њиховим активностима и постигнућима у периоду мај – септембар 2015. године и планираним активностима предвиђеним до краја 2015. године.

Мрежа  за реформу јавне управе (РЈУ) окупља више руководиоце за РЈУ у  земљама Западног Балкана и представнике руководства средњег нивоа укључене у различите специфичне сегменте процеса развоја и проведбе стратегија РЈУ. Мрежа РЈУ је препозната као посебан форум за размјену знања и искуства међу члановима РеСПА-е у области РЈУ. Ова мрежа је установљена  у оквиру РЕСПА у  јуну 2014   и  претходно је одржала три састанка.

Састанку су присуствовали др. Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе са својим сарадницима,  Стојанка Ћулибрк, координаторица за реформу јавне управе Републике Српске и Мирсада Јахић, координаторица за реформу јавне управе Федерације БиХ.