Савјет министара БиХ је, на приједлог предсједавајућег Савјета министара, донијело Рјешење о именовању Драгана Ћузулана за координатора за реформу јавне управе при Канцеларији предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине.

На сједници одржаној јучер у Сарајеву, Савјет министара БиХ усвојило је Полугодишњи извјештај Канцеларије координатора за реформу јавне управе о напретку (Праћење провођења Ревидираног акционог плана 1 – РАП 1 Стратегије реформе јавне управе у БиХ) за период  јануар – јуни 2015. године.

Према Извјештају, укупна реализација циљева из РАП-а 1 износи 63 посто и повећана је у односу на 2014. годину, када је износила 61 посто. Повећање од пет посто у односу на годину раније остварено је у Федерацији БиХ, чиме је Федерација БиХ испунила 60 посто зацртаних мјера, колико је испуњено и на државном нивоу. Укупно највећи проценат испуњених мјера из РАП-а 1 има Република Српска са 73 посто, а најмањи Брчко Дистрикт БиХ с 57 посто.

Најбољи резултати остварени су у реформској области институционална комуникација, гдје је реализирано око 77 посто циљева, а највиши забиљежени проценат реализације у овој области је на државном нивоу, и то 85 посто. 

Извјештај можете погледати овдје.