Одјел за стручне и административне послове Владе Брчко дистрикта БиХ, Пододјел за људске ресурсе у склопу пројекта „Модернизација система за управљање људским ресурсима“ у сурадњи са имплементатором пројекта EURECNA конзорцијом започео је данас у Хотелу “Јелена”  едукацију за чланове повјеренства за запошљавање, а у складу са новим Законом о државној служби у тијелима јавне управе Брчко дистрикта БиХ и новим Правилником о запошљавању.

Циљна скупина су запосленици органа управе и институција Брчко дистрикта БиХ који ће судјеловати у процедури запошљавања службеника и намјештеника, а који се бирају на темељу отвореног натјечаја за упражњено радно мјесто. Сврха обуке се односи на појашњење  процедуре запошљавања која се заснива на избору најбољег кандидата засновану на стручном образовању и компетенцијама које кандидат посједује те стручним квалитетама истог.

Предстојник ресорног Одјела Томислав Стјепановић истиче да је циљ ове обуке да се чланови повјеренства за запошљавање на темељу новог Закона о државној служби и тијелима јавне управе Брчко дистрикта упознају са новим начином избора, селекције, интервјуа као и бодовања при запошљавању у јавној управи.

“Ово је пројект којим ће бити омогућена едукација око стотину држаних службеника у области управљања људским потенцијалима посебице у сегменту који се тиче самог одабира најквалитетнијег и најбољег кандидата који ће сутра започети радни однос у Влади Брчко дистрикта”, казао је Стјепановић додајући да су државни службеници који судјелују у едукацији распоређени у четири скупине.

Према ријечима сталног члана Одбора за запошљавање Брчко дистрикта Амира Софтић едукација ће увелике помоћи при реализацији сталних задатака везаних за запошљавање.

Руководитељ пројекта Еуропске уније, Само Годец из Словеније је назначио да је за едукацију повјеренстава и одбора за запошљавање овим пројектом у трајању од двије године, на свим разинама државној, ентитетским и Брчко дистрикта осигурано два милијуна еура. (Извор: www.бдцентрал.нет)