Центар за друштвена истраживања „Аналитика“ и Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције (АПИК)  у петак су у хотелу Еуропа у Сарајеву организирали радионицу „Савремени приступ борби против корупције: Употреба кампања за јавно информисање“.

Радионица је организирана уз финансијску подршку Владе Велике Британије у оквиру пројекта „Јачање комуникацијских капацитета Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције“.

Једнодневна радионица о антикорупцијским кампањама за јавно информисање била је намијењена службеницима за комуникације из јавних институција који се баве различитим аспектима корупције и представницима невладиних организација.

Уводничари радионице били су помоћник директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције Мевлудин Џиндо, независна консултантица за ПР комуникације из БиХ Асја Ченгић Касумовић и координаторица за комуникације „Аналитике“ Јелена Хаџиосмановић.

Присутни су могли чути искуства из Хрватске и Србије, њихов концепт и основне принципе у раду током провођења антикорупцијских кампања, које су презентирали комуникацијска експертица Ксенија Ренко из Хрватске и начелница Службе за односе с јавношћу Агенције за борбу против корупције Србије Лидија Кујунџић.

Службеница за јавне кампање Транспаренцy интернатионал (ТИ) УК Алице МцЦоол одржала је презентацију „Антикорупцијске кампање у међународној перспективи“, док је Јургита Размyте из Специјалне истражне службе (СТТ) Републике Литваније присутне упознала са надлежностима и активностима ове институције, као и начином на који се у овој земљи институционално превенира и бори против корупције.

Стечена знања, како су оцијенили учесници радионице, бит ће од велике користи за реализацију будућих антикорупцијских кампања и сарадњу између невладиног сектора и јавних институција које се баве борбом против корупције.&нбсп;