У организацији Регионалне школе за јавну управу (РеСПА), у понедјељак и уторак 26. И 27. јануара у хотелу Европа у Сарајеву бит ће одржан Други састанак мреже за реформу јавне управе. Учесници састанка су чланице РеСПА-е, а гавни циљ Мреже за РЈУ је размјена искустава и пракси усмјерених ка олакшавању процеса развоја и имплементације стратегија реформе јавне управе и њихове везе са значајним стратешким документима који се односе на РЈУ, развијених у оквиру ИПА ИИ и Стратегије за југоисточну Европу 2020.

Уводничари Другог састанка ПАР мреже бит ће државна координаторица за реформу јавне управе БиХ Семиха Боровац и директор РеСПА-е Суад Мусић.

Очекивани резултати су дијељење информација, најбољих пракси, заједничких изазова и научених лекција, олакшавајући при томе активности у РЈУ на практичном нивоу. Додатно, за очекивати је да ће састанак идентифицирати како РеСПА може најбоље подржати активности мреже које се односе на примјену резултата регионалне компаративне студије о методологији стратегија РЈУ; као и то како регионална сарадња коју води РеСПА може употпунити активности земаља усмјерених на достигнућа у Димензији ″Ефективне јавне услуге″ у Стратегији за југоисточну Европу 2020.