У оквиру пројекта „Едукација водитеља управних поступака и инспектора“, који финансира ЕУ, данас је у Сарајеву почела обука водитеља управних поступака и инспектора на БиХ нивоу.

Циљ овог пројекта је да допринесе ефикаснијој, транспарентнијој и услужно оријентисаној јавној управи, путем обуке државних службеника који воде управне поступке и инспектора у јавној управи на свим нивоима у БиХ.  

Пројектом ће бити обухваћена обука 1.500 водитеља управних поступака и инспектора, који, у обављању својих редовних активности поступају по Закону о управном поступку, односно Закону о општем управном поступку.

Са БиХ нивоа обуку ће проћи 580 државних служебника из различитих органа управе. Стручњаци, ангажовани на овом пројекту, ће државним службеницима на нивоу БиХ, кроз интерактивне обуке, у периоду од 19.01. – 11.06.2015. године, пренијети стручна знања и најбоља практична искуства у примјени Закона о управним поступцима.

Реализација пројекта је у складу са Ревидираним акционим планом 1 Стратегије реформе јавне управе, који се односи на област управног поступка и управних услуга.

ЕУ је финансирала пројекат у износу од 700.050 еура из средстава ИПА 2012. Пројект је почео са радом у новембру 2013. године, и трајат ће до августа 2015. Пројект проводи конзорцијум предвођен Европском консалтинг групом из Београда (ЕЦГ). Главни пројектни партнер је Канцеларија координатора за реформу јавне управе (ПАРЦО).