Већ седму годину за редом Канцеларија координатора за реформу јавне управе БиХ подржава пројекат „Волонтирај – кредитирај“ који провиди невладина организација Инфохаусе. Овог пута ученици Друге гимназије Дино Дурмишевић, Леонард Шибер, Амир Муминовић, Ајдин Хаџић, те Емина Азирај из Економске школе провели су радни дан у Канцеларији  координатора у улози државних службеника.

Емина Дервишевић – Звиздић, виша стручна сарадница за управљање људским потенцијалима и Ведрана Фалаџић, виша стручна сарадница за односе с јавношћу ученицима су говориле о улози  канцеларије координатора, те активностима које се раде у оквиру координације процеса реформе јавне управе. Кроз бројна питања, ученици су показали изнимно велику заинтересираност за проведбу реформе јавне управе у БиХ о којој су, према властитом признању, знали јако мало.

Средњошколци су успјешно обавили повјерене задатке, попут писања вијести, те су администрирали wеб страницу, имали су прилику видјети како се протоколишу улазни и излазни акти, како се архивирају предмети, те како се воде персонални досјеи.  

Ученици су били јединствени у размишљању да су их највише заинтересирале активности у реформским областима Јавне финасије и Е-управа те су у евалуацијским листићима истакли да би вољели пратити процес израде буџета и да би и наредне године жељели да опет један дан раде у канцеларији координатора.