Чланови Управног одбора Фонда за реформу јавне управе у БиХ на сједници одржаној данас у Сарајеву одобрили су ревидирани пројектни приједлог и пројектни задатак "Мапа пута за реформу регистрације пословних субјеката", а након што је Уред за разматрање жалби БиХ поништио претходну процедуру јавне набавке.   

Пројекат "Мапа пута за реформу регистрације пословних субјекат" има за циљ да генерално повећа конкурентност привреде у нашој земљи и да стимулише пословне субјекте повећањем ефикасности, ефективности, квалитета, флексибилности и транспарентности услуга које се пружају пословним субјектима, кроз кориштење информационе и комуникационе технологије у реструктуирању државне управе. 

Наведеним ревидираним пројектом бит ће створена  комплетна мапа пута, усаглашена са свим релевантним заинтересованим странама како би се омогућило покретање и вођење посла са јавним властима у БиХ кроз јединствену тачку контакта и електронски.

Мапа пута за реформу регистрације пословних субјеката практично представља ред корака које је потребно да владе, на три управна нивоа власти (ФБиХ, Брчко дистрикт БиХ и БиХ), ураде, како би се постигло да пословни субјекти могу на једном мјесту, за кратко вријеме и што јефтиније регистрирати своју дјелатност.

Пројекат се не односи  на Републику Српску која је већ завршила једну фазу реформе регистрације пословних субјеката.   

О пројекту ће се накнадно изјаснити чланови Управног одбора Фонда који нису присуствовали сједници.

УО Фонда, између осталог, дао је сагласност и на Квартални извјештај Фонда за реформу јавне управе за прва три мјесеца ове године.