Министарство иностраних послова Краљевине Данске нови је донатор Фонда за реформу јавне управе у БиХ, а након што су Анекс IV Меморандума о разумијевању за успостављање Фонда потписали предсједавајући Савјета министара БиХ, премијери ентитета, градоначелник Брчко дистрикта БиХ, те представник Министарства финансија и трезора БиХ и представници донатора Фонда.  

Потписивањем новог Анекса Меморандума омогућено је Министарству иностраних послова Данске да у наредне три године уложи у Фонд 28,25 милона данских круна, а што је приближно 3,76 милиона еура.

 У овој години у Фонд ће бити уложено 12,5 милиона данских круна, односно око 1,7 милиона еура.

Министарство иностраних послова Данске одлучило је уложити новац у Фонд након што је Управни одбор Фонда за реформу јавне управе усвојио листу од 23 пројекта.

Ради се о пројектима из свих шест реформских области дефинисаних Стратегијом реформе јавне управе у БиХ: Стратешко планирање, координација и израда политка, Јавне финансије, Управни поступци и управне услуге, Управљање људским потенцијалима, Е-управа и Институционална комуникација.   

Новац ће бити кориштен искључиво за финансирање пројеката који ће помоћи у реализацији мјера и активности предвиђених Ревидираним акционим планом 1 Стратегије реформе јавне управе.

Финансирање пројеката који су углавном заједнички за четири управна нивоа (БиХ, РС, ФБиХ, БДБиХ) помогли су досадашњи донатори Фонда: Амбасада Краљевине Холандије у Босни и Херцеговини, шведска Агенција за међународни развој и сарадњу (Сида), Одјељење Уједињеног Краљевства за међународни развој (ДфИД), Министарство иностраних послова Краљевине Норвешке, док Делегација Европске уније у БиХ кроз пројекте из Програма ИПА пружа техничку помоћ ради јачања капацитета координационе структуре, а без директног финансијског улагања у Фонд.