У просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе БиХ, одржан је почетни састанак о пројекту "Модернизација система управљања људским потенцијалима у структурама државне службе у БиХ", који се финансира из програма ИПА 2011. Имплементатор пројекта је конзорциј којег чине италијанска компанија Еурецна, те ирска ГДСИ и босанскохерцеговачка ДЈикиц Цонсултинг Сервицес.

Ријеч је о пројекту чија имплементација треба допринијети испуњењу већег броја циљева из Ревидираног акционог плана 1. Између осталог, имплементацијом пројекта бит ће урађена методологија за анализу и аналитичку процјену радних мјеста. Примјеном ове методологије треба да се унаприједе постојеће систематизације и описи послова запослених у органима управе како би се сагледало да ли постојеће кадровске потребе одговарају стварним захтјевима.

У фокус је стављено побољшање система управљања људским потенцијалима у јавној управи БиХ кроз изградњу капацитета, побољшање законодавног оквира и хармонизацију процедура и пракси у структурама државне службе на свим управним нивоима у БиХ. 

На састанку су осим представника имплементатора и њихових експерата били присутни и представници Уреда координатора за реформу јавне управе, а разговарано је о главним активностима на имплементацији пројекта, те је договорен даљи ток и динамика његове имплементације.