На данашњој сједници Савјет министара БиХ је на приједлог Генералног секретаријата усвојило Програм рада Савјета министара Босне и Херцеговине за 2014. годину, којим је планирано разматрање и усвајање више од 640 програмских задатака – закона, подзаконских аката, међународних уговора и споразума, материјала из области ЕУ-а, стратегија, програма и акцијских планова, политика, анализа и других аката из надлежности Савјета министара БиХ.

У процесу европских интеграција, који ће заједно с активностима усмјереним према ебро-атлантским интеграцијама бити приоритет свих приоритета у раду Савјета министара БиХ у 2014. години, предвиђено је усвајање 65 докумената. 

У фокусу рада Савјета министара БиХ бит ће наставак економских реформи и осигурање компатибилности домаће економије с еуропским економским простором, наставак реформе јавне управе, унапријееђење сигурности грађана и имовине, интензивирање регионалне и сурадње са међународним институцијама, као и завршетак преговора за приступање БиХ Свјетској трговинској организацији (WТО).    

Међу планираним законима су закони о: државној имовини; вањским пословима; царинској политици; зракопловству; међународној заштити у области азила; порезу на додану вриједност; трошаринама; царинској политици БиХ, као и други закони. 

Истодобно су планиране бројне измјене и допуне постојећих закона с циљем њихова усклађивања с еуропским стандардима и унапређењем унутарњих процедура, међу којима су измјене Закона о финанцирању институција БиХ, којима би се требала успоставити финанцијска инспекција.        

Савјет министара у овој години планира доношење више стратегија, и то: стратегије реформе здравственог система у БиХ;  развоја спорта; развоја малих и средњих предузећа до 2020. године, стратегија широкопојасног приступа у БиХ, као и стратегија развоја мјеритељства, саопћено је из Службе за информисање Савјета министара БиХ.