На сједници Представничког дома ПСБиХ, у четвртак је, на иницијативу предсједника Народне странке Радом за бољитак и заступника у ПСБиХ Младена Иванковића Лијановића, усвојена Резолуција о успостави Е-управе.

Иванковић Лијановић изражава задовољство што су и остале колегице у Парламенту препознали значај Резолуције која је у интересу грађана, поглавито младих.

“Њен је циљ реализација брже успоставе Е-управе, што је и један од предувјета за интеграцију БиХ у ЕУ. Недопустиво је да 7 година од усвајања Стратегије реформе јавне управе у БиХ грађани јавним институцијама морају достављати документа и податке које те институције о њима већ имају, чиме коче цијели административни процес на штету грађана, одузимајући њихово цијењено вријеме и енергију. Проведбом ове Резолуције, грађани БиХ, посебно млади који свакодневно имају потребе за услуге јавне управе која издаје документације за уписе у школе, факултете, натјечаје за посао и слично, засигурно ће добити државну администрацију која ће ефикасно и на једном мјесту бити у служби грађана“, наводи предсједник “Бољитка“ те најављује да ће та странка настојати Резолуцију пренијети и на ниже нивое власти. (Извор: Нина)