Трећи састанак међуинституционалне групе за односе с јавношћу/информисање одржан је 23.05.2013.године у хотелу „Бланка“ на Влашићу.

Чланови групе, који су уједно и представници институција корисница Програма јачања јавних институција у БиХ, имали су прилику размијенити искуство и добру праксу, што за циљ има ефикасно планирање заједничких будућих активности.

Представница Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитете, гђа. Славица Шкоро презентирала је тако предузете кораке успјешно имплементиране јавне кампање ове агенције, што је присутнима дало идеју и сугестије при планирању сличних догађаја институција из којих долазе.

Једна од будућих заједничких активности ове групе је и радионица о комуникацијском планирању, па је израда концепта такве радионице била једна од тема овог састанка. Дефинисани су циљеви, очекивани резултати, квалификације предавача који би били ангажовани на радионици и оквиран датум и мјесто одржавања исте.

Састанку су присуствовали представници ГИЗ-а и Уреда координатора, те представници Агенције за статистику БиХ, Агенције за јавне набавке БиХ, Дирекције за европске интеграције (ДЕИ), Агенције за државну службу БиХ и Агенције за високо образовање и осигурање квалитете.