На основу досадашње имплементације "Програма јачања јавних институција у БиХ" (Strenghtening Public Institutions in BiH) и сарадње са институцијама – корисницима пројекта, сегмент комуникације и односа са јавношћу препознат је као један од праваца развоја међуинституционалне сарадње и планирања и провођења заједничких активности.

 

На основу препознатих потреба корисника, први кораци у правцу унапријеђења комуникације/односа с јавношћу предузети су кроз иницијативу за формирање међусинституционалне радне групе, на нивоу Програма, коју ће сачињавати стручњаци и практичари из институција корисника. Оваква радна група послужиће за размјену идеја, искустава и добрих пракси између партнерских институција Програма, али и као форум за планирање заједничких активности. Додатно, овакав форум допринијеће и реализацији појединих циљева Ревидираног акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у области Институционална комуникација, на нивоу појединачних институција.

 

Први састанак међуинституционалне радне групе, у организацији Њемачког друштва за интернационалну помоћ ((Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ)  и Канцеларије координатора за реформу јавне управе одржатће се 27. фебруара 2013. године, у хотелу Бристол у Сарајеву, са почетком у 10:30 часова. 

 

Састанку ће присуствовати представници GIZ-а и Канцеларије координатора, те представници институција укључених у Програм: Агенције за статистику БиХ, Агенције за јавне набавке БиХ, Централне банке БиХ, Агенције за предшколско, основно и средње образовање БиХ, Дирекције за европске интеграције (ДЕИ), Агенције за државну службу БиХ, Агенције за високо образовање и осигурање квалитетa и Канцеларије за разматрање жалби БиХ.