У оквиру Програма јачања јавних институција, а у организацији Њемачког друштва за међународну садњу (ГИЗ) и Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ у хотелу Бристол у Сарајеву данас је одржан први састанак међуинституционалне групе коју чине представници за информисање/односе с јавношћу институција – корисница Програма.   

На основу досадашње имплементације Програма јачања јавних институција у БиХ и сарадње са институцијама – корисницима пројекта, сегмент комуникације и односа са јавношћу препознат је као један од праваца развоја међуинституционалне сарадње и планирања и провођења заједничких активности.

Била је ово прилика за размјену идеја, искустава и добрих пракси између партнерских институција Програма те планирање заједничких активности у будућности. Овакав форум допринијети ће и реализацији појединих циљева Ревидираног акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у области Институционална комуникација, на нивоу појединачних институција.

Састанку су присуствовали  представници ГИЗ-а и Канцеларије координатора, те представници институција укључених у Програм: Агенције за статистику БиХ, Агенције за јавне набавке БиХ, Централне банке БиХ, Агенције за предшколско, основно и средње образовање БиХ, Дирекције за европске интеграције (ДЕИ), Агенције за државну службу БиХ, Агенције за високо образовање и осигурање квалитете и Уреда за разматрање жалби БиХ.