У организацији Њемачког друштва за интернационалну помоћ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ)  и Канцеларије координатора за реформу јавне управе, у петак, 22.02.2013.године у хотелу "Бристол" у Сарајеву организован је први "Састанак менаџера за управљање људским потенцијалима" који долазе из институција корисника GIZ-овог  пројекта "Јачање јавних институција у БиХ".

 

Састанку су, у својству учесника,  присуствовале особе које су задужене за послове управљања људским потенцијалима у Централној банци БиХ, Агенцији за јавне набавке БиХ, Агенцији за државну службу БиХ, Агенцији за статистику БиХ, Агенцији за предшколско, основно и средње образовање БиХ и Канцеларији координатора за реформу јавне управе.

 

Шеф Оперативне јединице у Канцеларији координатора  присутнима је презентовао стање у реформској области Управљање људским потенцијалима, те је изнио и неколико приједлога за заједничку сарадњу са овим инситуцијама у наредном периоду. Област управљања људским потенцијалима идетификована је у Стратегији реформе јавне управе у Босни и Херцеговини, те представљена у Ревидираном акционом плану 1 кроз конкретне реформске циљеве и активности.  

 

Неке од тема о којима се дискутовало на састанку  биле су: организација управљања људским потенцијала у инситутцијама (да ли постоји особа задужена или јединица), обуке државних службеника (интерне и екстерне), оцјењивање државних службеника, кориштење информационог система, успостављање управљања квалитетом.

 

Присутни су закључили да се у наредном периоду настави пракса организације оваквих састанака и то са појединачним темама, а о којима је било ријечи на овом састанку.