Сви циљеви из Ревидираног акционог плана 1 који нису реализовани у 2011. години, требају бити уврштени у овогодишњи комуникациони план активности влада на сва четири управна нивоа. Актвности код којих су носиоци појединачне институције морају те активности планирати и уврстити у своје планове рада/планове комуникације. Као рок реализације наведен је крај прве половине ове године, закључено је на данашњој тематској сједници Надзорног тима за област Институционална комуникација којом је предсједавала државна координаторица за реформу јавне управе Семиха Боровац. 

 

Након што је стручни савјетник за РЈУ у области ИК Дејан Буха презентовао стање у овој реформској области, такође је још једном истакнуто да све владе, као и остале  институције имају обавезу имплементације годишњих комуникационих планова. Само на такв начин, како је речено на састанку, биће унапријеђен квалитет извјештаја о напретку који се раде на полугодишњем и годишњем нивоу. Похваљено је што је, поред Савјета министара БиХ, Владе Републике Српске те Владе Брчко дистрикта БИХ, и Федерална влада усвојила комуникациони план – стратегију комуникације. 

 

 Надзорни тим је сугерисао да се у процес прикупљања информација за извјештаје о напретку требају укључити и службеници за односе с јавношћу из свих институција. Предложено је да се ови службеници, нарочито они запослени у министарствима на свим нивоима, укључе и у промоцију реформе јавне управе и достигнућа на свим нивоима.

 

Данашњој сједници НТ-а осим координаторице Боровац, присуствовали су и шеф службе за информисање Генералног секретаријата Савјета министара БиХ Мирјана Мицевска, директорица Канцеларије Владе ФБиХ за односе с јавношћу Раска Брачковић – Дењалић, портпарол Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић и шеф сектора за информисање у Секретаријату Владе Брчко дистрикта Ђуро Танкосић. Састанку су присуствовале и координаторице за реформу јавне управе ФБиХ и РС Мирсада Јахић и Стојанка Ћулибрк.