Документ “Приручник о оцјењивању државних службеника и намјештеника – Водич за успјешно управљање учинком у структурама државне службе у БиХ”, само је један од излазних резултата пројекта “Развој система за управљање учинком у структурама државне службе у Босни и Херцеговини“, који је имплементирао конзорциј компанија "Дјикиц Цонсултинг Сервицес" д.о.о. Сарајево и "Ђикић" д.о.о. Сарајево, а финансиран је средствима Фонда за реформу јавне управе у БиХ.

Пројектни тим припремио је овај приручник ради олакшавања поступка оцјењивања свим учесницима у овом поступку, од државних службеника до руководилаца органа. Циљ је да се оцјењивање схвати као позитивни инструмент развоја људских ресурса државне службе, насупрот поједностављеном, увријеженом увјерењу да је оцјењивање само основа за добијања одређене награде или санкције.

Иначе, пројектом “Развој система за управљање учинком у структурама државне службе у Босни и Херцеговини“ пружена је подршка Акционом плану 1 Стратегије реформе јавне управе у БиХ.

Овдје можете преузети електронску верзију приручника.