Двадесет друга сједница Управног одбора Фонда за реформу јавне управе одржана је у петак, 21.10. текуће године, у просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе БиХ у Сарајеву.

 

Присутни чланови УО ФРЈ су донијели Одлуку о додјели уговора за јавну набавку додатних услуга за имплементацију пројекта "Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима". На овај начин биће осигурана обука за додатних 800 државних службеника на свим управним нивоима у Босни и Херцеговини.

 

Подсјећамо, почетком године је започео пројекат "Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима", а којим ће 1600 државних службеника са нивоа БиХ, Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ проћи обуку по ЕЦДЛ стандарду, те имати прилику да стекну овај признати свјетски стандард у информатичком описмењавању.

 

Такође, чланови УО ФРЈУ су на сједници истакли да је потребна боља промоција процеса реформе јавне управе, као и самих излазних резултата, то јест пројеката који се имплементирају у шест реформских области. У наредном периоду ће Канцеларија координатора за реформу јавне управе више порадити на промотивним активнoстима код свих пројеката, а посебно на завршним конференцијама.

 

Као вид опредјељености за бољу промоцију процеса реформе јавне управе, већ се може најавити одржавање завршне конференције за пројекат "Развој система за управљање учинком у структурама државне службе у БиХ", која ће се одржати 31.10.2011.године у Сарајеву.