Конференција под називом "Улога државних службеника у борби против корупције" биће одржана у Бањој Луци, у периоду 18. и 19. октобар 2011. године, у организацији Агенције за државну управу Републике Српске и SIGMA.

 

Циљ ове дводневне конференције је презентација бољих и ефикаснијих анти-корупционих инструмената за Агенцију за државну управу Републике Српске, те охрабривање институција Републике Српске, као и осталих управних нивоа у погледу сарадње и координације у борби против корупције.

 

Представници Канцеларије координатора такође ће учествовати у раду ове конференције. Поред представника Канцеларија, конференцију ће свечано отворити и представници Владе Републике Српске, Делегације Европске Уније, SIGMA-е и Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције Босне и Херцеговине.

 

Учесници радионица ће, путем презентација и тематских дискусија, покушати идентификовати кључна питања, проблеме, те међународна искуства и практична рјешења за превенцију и борбу против корупције у државној служби.

 

Мјесто одржавања конференције је хотел "Босна", а почетак је предвиђен за 09:00 часова.