Састанак Надзорног тима за реформску област Јавне финансије одржан је у четвртак, 01. септембра 2011. године у просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе.

Поред представника Канцеларије координатора за реформу јавне управе састанку су присуствовали и чланови Надзорног тима за област Јавне финансије, чланови Имплементационог тима предложени на претходном састанку Надзорног тима (осим представника са нивоа ФБиХ), те представници конзорцијума компанија СРЦ системске интеграције д.о.о. Србија, СРЦ д.о.о. Словенија и АваКом Гроуп д.о.о.

Поменути Имплементациони тим формиран је за потребе имплементације пројекта "Информациони систем управљања буџетом (BMIS)", финансираног из Фонда за реформу јавне управе, који проводи наведени конзорцијум компанија.

Дневни ред састанка састојао се од сљедећих тачака:

1. Активности на имплементацији пројекта "Информациони систем управљања буџетом" – презентација представника конзорцијума СРЦ системске интеграције д.о.о. Србија, СРЦ д.о.о. Словенија и АваКом Гроуп д.о.о;

2. Утврђивање временске динамике имплементације пројекта "Информациони систем управљања буџетом";

3. Дефинисање распореда посјета представника конзорцијума СРЦ системске интеграције д.о.о. Србија, СРЦ д.о.о. Словенија и АваКом Гроуп д.о.о. Министарству финансија и трезора БиХ, Министарству финансија РС, Федералном министарству финансија и Дирекцији за финансије Брчко дистрикта БиХ;

4. Формирање Имплементационог тима за пројекат &"Информациони систем управљања буџетом";

5. Разно.

Након усвајања дневног реда, представник конзорцијума имплементатора одржао је презентацију о извођачу пројекта односно конзорцијуму који представља, пословним разлозима и циљевима пројекта, активностима на имплементацији пројекта "Информациони систем управљања буџетом", планираној временској динамици пројекта и организационој структури и формирању Имплементационог тима пројекта. Чланови Надзорног тима упознати су са планом рада, очекиваним циљевима и резултатима.

Дискутован је и будући контакт и сарадња представника имплементатора и њихових експерата и главних партнера – корисника. У том смислу, договорено је да ће имплементатор посредством Надзорног и Имплементационог тима контактирати и посјетити Министарство финансија БиХ, Министарство финансија Републике Српске, Министарство финансија Федерације БиХ и Дирекцију за финансије Брчко дистрикта БиХ у сврху прикупљања података и кородинације на имплементацији активности пројекта.

Званично је формиран Имплементациони тим који ће оперативно-технички подржати и омогућити имплементацију овог пројекта у својству представника корисника. Именовани су чланови Имплементационог тима са државног, нивоа Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ. Чланови са нивоа ФБиХ бити ће именовани накнадно.