Стратегија комуникација Владе Брчко дистрикта је усвојена на 88. сједници Владе као и о Акциони план за реализацију ове стратегије за 2011. годину. Стратегија представља стратешки документ којим се дефинишу краткорочни и средњорочни комуникациони циљеви, циљне скупине, комуникациони канали, основне поруке те анализа учинака.

Стратегијом комуникација такођер је дефинисана и улога Сектора за односе са јавношћу Брчко дистрикта. Израда Стратегије комуникација произашла је из опредјељења Владе Брчко дистрикта да се унаприједи транспарентност у раду њених органа, политичка и друштвена одговорност у институционалном одлучивању, укључујући и одговорно управљање јавним добрима. Намјера је да се у двосмјерној комуникацији са грађанима Брчко дистрикта и шире изгради подршка јавности за активности Владе, укључујући и подршку за реализацију стратешких пројеката развоја Брчко дистрикта. Израда Стратегије један је од услова у процесу реформе јавне управе у БиХ.

Њеном примјеном Сектор за односе са јавношћу испуњава своју обавезу из Акционог плана 1 и Стратегије за реформу јавне управе у БиХ.

Стратегија комуникација Брчко дистрикта БиХ је средњорочног карактера. Њена примјена се односи на временски период од 4-5 година након чега је планирано њено прво ревидирање. Саставни дио овог документа су и комуникациони акциони планови који се дефинирају и усвајају на крају сваке године за предстојећи период. Они представљају основу за комуникационо и буџетско планирање. Јасно дефинисани планови олакшат ће мјерење и анализу ефикасности и реализацију постављених циљева који ће бити изражени кроз завршне извјештаје за протеклу годину. Израда Комуникацијске стратегије била је једна од активности пројекта "Израда-Ревидирање комуникацијских стратегија Савјета министара БиХ, Владе ФБИХ, Владе РС и Владе Брчко дистрикта" којег је у име Канцеларије координатора за реформу јавне управе реализовао Djikic Consulting Services d.o.o.