Дирекција за европске интеграције у сарадњи са Пројектом техничке подршке Дирекцији организира семинар „Основе права Европске уније за преводиоце“. Ово је први у низу семинара који се организују у вези са процесом превођења acquis communautarie-a у БиХ.

Циљ семинара је да се преводиоци запослени у институцијама на свим нивоима у БиХ, који преводе правне акте Европске уније, упознају са основама права Европске уније, процесом усвајања правних аката у институцијама ЕУ, као и усклађивањем правног система БиХ са ацqуис цоммунаутаире-ом. У другом дијелу семинара ће бити ријечи о осигурању квалитета превода правних аката ЕУ, о значају утврђивања терминологије у процесу превођења уз практичне примјере из Приручника за превођење правних аката ЕУ, који ће бити представљен на семинару.

Семинар ће се одржати 30. септембра 2010. године у хотелу Термаг на Јахорини. Заинтересирани за учешће требају попунити пријавни образац који се налази на страници Дирекције за европске интеграције и доставити га најкасније до 22. септембра.

Више информација о радионици и начину пријаве за учешће можете добити на www.dei.gov.ba.