Федерална академија за јавну управу из Њемачке била је организатор семинара „Процес доношења одлуке у ЕУ и реформа јавне управе у земљама Централне и Источне Европе кроз процес придруживања ЕУ“ који је од 15. до 17. септембра 2010. године одржан у Сарајеву.

Учесници семинара били су представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БИХ, али и чланови надзорних тимова из реформских области.

Циљ семинара је био да учесници унаприједе знање о доношењу одлука у ЕУ, те да се упознају са процедуралним механизмом у европским и мултилатералним преговорима, али и правилима и процедурама Савјета и улоге Комисија у преговорима.

Још једна од семинарских тема била је успоредба информација о структури, стратегијама, имплементацији и одрживости реформи јавне управе у транзицијским земљама, а посебно у земљама новим чланицама Уније и земљама кандидатима.

Предавачи на семинару били су Anke Freibert из Федералне академије за јавну управу, Sigrid Selz , дугогодишњи представник Њемачке у Бриселу, те Francisco Cardona, SIGMA/OECD експерт за реформу јавне управе.

Овај семинар је наставак сарадње Федералне академије за јавну управу која дјелује у оквиру Федералног Министарства унутрашњих послова Њемачке и Канцеларије координатора за реформу јавне управе БиХ.