У оквиру Циди пројекта “Изградња капацитета цивилног друштва за учешће у цивилном дијалогу у Босни и Херцеговини”, у периоду од 16. до 17. септембра 2010. године у Сарајеву је одржан едукативни семинар “Ка учинковитом цивилном дијалогу у БиХ“ за представнике институција власти са државног, и ентитетског нивоа као и Брчко дистрикт нивоа.

Циди пројекат је двогодишњи пројекат који финансира ЕУ у вриједности од 1,2 милиона еура, а проводи га конзорциј у саставу Kronauer Consulting (БиХ), COWI (Данска), ATOS Consulting (Велика Британија) и Уред за удруге Владе Републике Хрватске (Хрватска) са основним циљем пружања подршке креирању система за развијање цивилног дијалога између организација цивилног друштва и институција власти.

Ово је други у серији семинара и на њему су представници институција имали прилику детаљније се упознати са темама попут цивилни дијалог у Европској унији и регији те учинковити модели цивилног дијалога у БиХ. Гост-предавач семинара био је др. Игор Видачак, шеф Уреда за удруге Владе Републике Хрватске.

Такођер, презентовани су и примјери из постојеће праксе у Републици Хрватској који свједоче о сарадњи и дијалогу између организација цивилног друштва и институција власти, посебно у смислу приступања Европској унији.

На семинару је учествовао 41 представник институција власти са државног и ентитетског нивоа као и Брчко дистрикт нивоа.