Грађани Велике Британије имали су прилику да на интернет страници владе напишу своје идеје о томе како држава да уштеди, а приједлози су били различити – од продаје краљичиних лабудова и укидања монархије, до одузимања плате посланицима.Велика Британија, чији је буџетски дефицит нарастао на чак 903 милијарде фунти или око 1098 милијарди еура, покушава да смањи трошкове.

У нади да ће свјеже идеје помоћи, кабинет министра финансија на интернет страници владе поставио је питање грађанима на који начин држава може да уштеди, а своје одговоре послало је 45 хиљада Британаца.Министар финансија Георге Осборне планира да годишње уштеди око 36,5 милијарде еура, како би у сљедећих пет година смањио огроман национални дуг Велике Британије. Влада је већ најавила уштеде. Грађани су, међутим, имали потпуно другачије идеје о штедњи.

На сајту владе нашле су се идеје о укидању монархије. Такођер је предложено драстично смањење броја чланова краљевске породице које издржавају порески обвезници.

Један Британац је предложио да Британија постигне са неком од савезничких земаља договор о заједничком коришћењу скупих и раскошних амбасада у иностранству, док је на десетине посјетилаца владиног сајта затражило смањење развојне помоћи за сиромашне земље.

Британски грађани такођер предлажу да се посланицима укине плата, као и то да се укину путнички агенти као посредници у резервисању хотелских соба за државне службенике. Међу приједлозима је и план да се око 100000 затвореника, колико их има у британским затворима, натјера да раде нешто корисно за друштво, објављено је на порталу реци.ба