Дом народа Парламентарне скупштине БиХ је по хитном поступку усвојио Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о граничној контроли којим се доприноси либерализацији визног режима за бх. грађане и ова област додатно усклађује с европским стандардима.

Измјенама и допунама Закона прописује се обавеза доношења подзаконских прописа о изгледу граничних ознака и начину постављања тих ознака на граничној линији, као заједничког посла одговарајућих тијела Босне и Херцеговине и сусједних држава, што ће бити уређено међународним уговором о граници.

Такођер, утврђивањем детаљних процедура у вези с кретањем и задржавањем на подручју граничних пријелаза на међународним аеродромима унапређују се сигурносне процедуре и врши њихово усклађивање с међународним стандардима у овој области.Усвојен је Приједлог закона о измјени и допунама Закона о царинској политици Босне и Херцеговине.

Измјеном и допунама врши се усклађивање постојећег Закона о царинској политици БиХ с одговарајућим европским прописима и стварају увјети за брзу, ефикасну и досљедну имплементацију европских царинских правила у пракси, објављено је на порталу сарајево-x.цом.