Циди пројект је двогодишњи пројект који финанцира ЕУ у вриједности од 1,2 милиона еура, а проводи га конзорциј у саставу Кронауер Цонсултинг (БиХ), ЦОWИ (Данска), ATOS Consulting (Велика Британија) и Уред за удруге Владе Републике Хрватске (Хрватска) са основним циљем пружања потпоре креирању система за развијање цивилног дијалога између институција власти и организација цивилног друштва.

У оквиру Циди пројекта “Изградња капацитета цивилног друштва за учешће у цивилном дијалогу  у Босни и Херцеговини”,  30. марта 2010. године  у Сарајеву одржан је први едукативни семинар на тему “Цивилни дијалог у пракси – изазови и могућности“ за представнике институција власти са државног и ентитетског нивоа  као и Брчко дистрикт нивоа.

Ово је први у серији семинара који ће се одржати у наредних 18 мјесеци и на њему су представници институција имали прилику детаљније се упознати са темама попут цивилни дијалог у данашњем контексту те изазови и могућности укључивања организација цивилног друштва у дијалог. Такођер, презентирани су и примјери из постојеће праксе у Босни и Херцеговини који свједоче успјешној сарадњи између институција власти и цивилног друштва и остваривања успјешног дијалога.

На семинару је учествовало 39 представника са различитих нивоа власти.