На основу чл. 19. став 4. и 32а. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине (“Службени гласник БиХ”, бр. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07 и 43/09), Агенција за државну службу Босне и Херцеговине, у име Канцеларије координатора за реформу јавне управе при Кабинету предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине, расписује

ЈАВНИ ОГЛАС

за попуњавање радног мјеста државног службеника у Канцеларији координатора за реформу јавне управе при Кабинету предсједавајућег Савјета министара БиХ

 

1/01 Стручни сарадник за информације и комуникације

Опис радних задатака: Према упутама координатора за реформу јавне управе, одговоран/а је за прикупљање, анализирање и дистрибуцију информација које се односе на реформу јавне управе; припрема релевантне публикације и преводи документе, уколико је потребно; припрема информације за медије, обезбјеђује интерни проток информација унутар Канцеларије, врши координацију информативних и комуникацијских активности унутар других институција, редовно одржава интернет страницу Канцеларије; обавља остале задане дужности.

Посебни услови: завршен факултет друштвених наука (пожељно журналистика или друга сродна дисциплина); најмање једна (1)  година одговарајућег радног искуства;способност прикупљања и анализирања информација;  познавање рада на рачунару; одлично познавање енглеског језика.

Припадајућа основна нето плата: 1046 КМ

Број извршилаца: један (1) извршилац.

Напомена за све кандидате:- Поред посебних услова кандидати морају испуњавати и опште услове прописане чланом 22.  Закона о државној служби у институцијама БиХ.

– Комисија бира кандидате на основу података из пријаве, као и знања и способности показаних на стручном испиту гдје ће се, између осталог, провјерити и да ли кандидати испуњавају неке од посебних услова јавног огласа који се не доказују достављеном документацијом.

– Поступак избора кандидата регулисан је Правилником о поступцима оглашавања, избора кандидата, премјештаја и постављења државних службеника у случају преноса или преузимања надлежности од стране инстиутција БиХ („Службени гласник БиХ“, бр. 27/08 и 56/09).

– Под радним искуством  подразумијева се радно искуство након стечене високе школске спреме.

– За спровођење конкурсне процедуре по овом јавном огласу формираће се једна Комисија за избор.

Потребни документи:Овјерене копије: факултетске дипломе (нострификоване дипломе, уколико факултет није завршен у БиХ или је диплома стечена у некој другој држави након 06.04.1992. године); важеће личне карте; увјерења о положеном стручном (управном) односно јавном испиту (у циљу ослобађања од јавног испита); потврде или увјерења као доказа о траженом радном искуству; доказа о одличном познавању енглеског језика; попуњен образац Агенције за државну службу који се може добити у просторијама Уреда координатора за реформу јавне управе Босне и Херцеговине или на wеб страници Агенције www.адс.гов.ба.

Моле се кандидати да не достављају документацију која није тражена текстом јавног огласа јер се иста неће узимати у разматрање

– Кандидати који буду успјешни на писменом дијелу стручног испита обавезни су на усмени дио стручног испита (интервју) донијети увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од три мјесеца), које се не доставља заједно са другим документима,  у противном неће моћи приступити истом. Нарочито, у случају ако кандидат из објективних разлога не достави тражено увјерење на интервју, исто  треба доставити најкасније до момента преузимања  дужности, у супротном скида се са листе успјешних кандидата.

Кандидати који немају положен стручни (управни) испит, прије приступања стручном испиту ће полагати јавни испит у складу са Одлуком о начину полагања јавног и стручног испита ("Службени гласник БиХ", број 96/07), изузимајући чл. 6.  и 11. став 2., који се не примјењују, због тога што се кандидати обавјештавају о мјесту и времену полагања јавног испита, као и о резултатима истог,  искључиво путем службене интернет странице Агенције за државну службу, гдје се и објављује јавни оглас, од када и тече рок за подношење пријава.

Тражене документе треба доставити најкасније до 08.01.2010. године, путем поште препоручено, на адресу:

Канцеларија координатора за реформу јавне управе БиХ

“Јавни оглас за попуњавање радног мјеста државног службеника у Канцеларији координатора за реформу јавне управе при Кабинету предсједавајућег Савјета министара БиХ''

Сарајево, ул. Вразова 9

Непотпуне, неблаговремене и неуредне  пријаве, као и копије тражене документације које нису овјерене,  неће се узимати у разматрање.                    

                   ЗАМЈЕНИК КООРДИНАТОРА ЗА РЕФОРМУ ЈАВНЕ УПРАВЕ                                                                              Суад Мусић