У организацији Министарства иностраних послова и европских интеграција Хрватске, у Загребу је 17. и 18. новембра одржана Регионална конференција о европским интеграцијама. Циљ конференције је био размјена искустава земаља југоисточне Европе и њихових појединачних достигнућа у погледу интегрисања у Европску унију, као и дискусија о имплементацији Споразума о стабилизацији и придруживању, Инструменту предприступне помоћи (IPA), те темама из области правосуђа и сигурности, у регионалном контексту. Након уводне ријечи, шефови делегација земаља учесница конференције, презентовали су стање у својим земљама у погледу интеграције у ЕУ, а тематска дискусија је затим настављена у мјешовитим радним групама. У пленарној дискусији изнесено је неколико иницијатива.

Између осталог, иницирано је међусобно признавање факултетских диплома и остваривање пензионог осигурања у земљама региона, у сврху испуњења једног од темељних принципа ЕУ – слободе кретања људи.

Учесници конференције су, по угледу на самит ЕУ одржан 2003.г. у Солуну иницирали тзв. "Солун II ", односно доношење својеврсне стратегије ЕУ о принципима евроинтеграције земаља региона.

Представници земаља региона су на конференцији изразили опредјељење за наставак и јачање сарадње на оперативном нивоу, као и увођење широког спектра тема о европским интеграцијама  у образовне системе. 

Регионална конференција о европским интергацијама окупила је представнике Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Албаније, Црне Горе и Србије, а у саставу бх. Делегације коју су чинили представници владиног и невладиног сектора била је и Невенка Савић, државни координатор за реформу јавне управе у БиХ.