ДА – гласало је 78% гледалаца емисије ''News Plus'' телевизије Алфа, емитоване 22. јануара 2008. године у 19.15 сати. Емисија је била посвећена реформи јавне управе у Босни и Херцеговини, а гост је била Невенка Савић, државни координатор за реформу јавне управе. Референдумско питање емисије гласило је '' БиХ је потребна хитна реформа јавне управе?'', а гледаоци су гласали путем смс порука. Резултат гласања показао је да само 22% гледалаца сматра да реформа јавне управе није неопходна. Тиме је још једном потврђено да су и грађани свјесни неопходности реформе и стварања ефикасније и учинковитије јавне управе у БиХ.

Емисија је почела прилогом о потписивању подспоразума којим Шведска донира 1,5 милиона евра реформи јавне управе кроз Фонд за реформу јавне управе. У даљем току акценат је стављен на досадашња достигнућа у реформи, планове, резултате и предвиђено трајање процеса. Невенка Савић је дала основне информације о тренутном стању у области реформе јавне управе и активностима Канцеларије координатора. Објаснила је принцип функционисања и структуру управљања Фондом за реформу јавне управе у износу од 4, 5 милиона евра.

Такође је нагласила и да је Канцеларија припремила два пројекта из области институционалне комуникације, које ће ускоро кандидовати Управном одбору фонда на финансирање. Ти пројекти се односе на обуку службеника за информисање и успостављање мреже инфо полица и очекује се да ће бити проведени у текућој години.

Гђа Савић је закључила да је реформа јавне управе изузетно значајан процес, како са аспекта евроинтеграција, тако и у погледу користи које ће грађани и читаво друштво имати од унапријеђене јавне управе Босне и Херцеговине.