У оквиру Тwinning пројекта “Стратешко планирање и координација у центрима власти“ који је финансирала Европска Унија, 10.12.2007. године у Брчком је одржан састанак секретара Савјета министара Босне и Херцеговине, ентитетских влада и Владе Брчко Дистрикта БиХ.

Поред секретара Савјета министара Босне и Херцеговине, ентитетских влада и Владе Брчко Дистрикта БиХ, састанку су присуствовали и представници Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ, замјеник градоначелника Брчко Дистрикта БиХ, те замјеник супервизора Брчко Дистрикта БиХ.

На састанку је усаглашен текст Меморандума о међусобној сарадњи Генералног секретаријата Савјета министара Босне и Херцеговине, Секретаријата Владе Федерације Босне и Херцеговине, Секретаријата Владе Републике Српске и Секретаријата Владе Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине, којим се успостављају основна начела, подручја и начини сарадње, а у циљу унапријеђења међусобне комуникације, координације, размјене материјала и других информација.

Услов за потписивање Меморандума је његово одобравање од влада у Босни и Херцеговини чији секретаријати закључују Меморандум о међусобној сарадњи.

Припремљен у складу са Стратегијом реформе јавне управе у БиХ и приоритетима садржаним у Европском партнерству за Босну и Херцеговину (2007), Меморандум о међусобној сарадњи представља значајан искорак у унапријеђењу сарадње између Савјета министара Босне и Херцеговине, ентитетских влада и Владе Брчко Дистрикта БиХ.