С циљем промоције реформе јавне управе у БиХ, као и својих активности, Канцеларија координатора за реформу јавне управе организовала је медијску промоцију редизајнираног wеb сајта.

Промоција је одржана 20. новембра 2007. године у кино дворани Обала Meeting point, у присуству представника институција БиХ, ФБиХ, РС и Брчко дистрикта БиХ, Делегације Европске комисије у БиХ, ОHR-а, ОSCЕ-а, невладиних организација и медија.

У уводном обраћању, гђа. Невенка Савић, државни координатор за реформу јавне управе у БиХ информисала је присутне о активностима Канцеларије на промоцији реформе и пројекту који је резултирао редизајнираном wеb страницом. Гдин Andrew McBride је поздравио присутне у име финансијера пројекта – Међународног одјељења за развој Владе Велике Британије (DfID) и Националне школе за управу (NSG). Он је изразио очекивање да ће нова wеb страница повећати видљивост реформе јавне управе и резултата Канцеларије координатора. Задовољство сарадњом и крајњим резултатом пројекта редизајна истакла је и Јагода Матрак, извршна директорица фирме PRIME Communications из Бања Луке, извршиоца пројекта.

Фото галерија

Редизајнирани wеb сајт Канцеларије намијењен је свима, како партнерима у имплементацији реформе, тако и широј јавности. У креирању садржаја и развоју дизајна, отишло се корак даље од корисничког сајта који презентује само рад институције, већ је на њему покренут и систем за размјену података. Wеb сајт Канцеларије Координатора нуди могућност електронске комуникације са државним службеницима/партнерима укљученим у реформу јавне управе, у смислу преузимања радних материјала у електронском облику.

www.parco.gov.ba један је од свега 20 wеb сајтова државних институција које имају попуњен садржај на свим језицима и писмима конститутивних народа у БиХ, као и на енглеском језику.

Оно што сајт Канцеларије координатора за реформу јавне управе разликује од већине осталих сајтова државних институција је и чињеница да запослени у Канцеларији врше администрирање сајта и то чине свакодневно. Заједно са савременим графичким и дизајнерским рјешењима, те олакшаном навигацијом и свеобухватном базом информација из свих области реформе јавне управе у БиХ, wеb сајт корисницима поред стандардних опција нуди и сљедеће садржаје:

  • базу пројеката из области реформе јавне управе
  • календар најава значајних догађаја
  • стратешке документе
  • прописе из свих реформских области
  • Power point презентације
  • линкове ка донаторима и партнерима у реформи
  • информације о реформи јавне управе у контексту ЕУ интеграција
  • тендере и конкурсе…

Циљ је да садржајем сајта на једном мјесту пруже све информације о реформи јавне управе, а начињене измјене мотивишу органе управе који још немају wеb сајт или га редизајнирају да отворено комуницирају с јавношћу.