Tokom protekla tri mjeseca Ured koordinatora za reformu javne uprave aktivno je radio na prvoj samoprocjeni u okviru implementacije CAF modela za upravljanje kvalitetom u javnoj upravi. Zajedno sa ekspertima iz Europskog instituta za javnu upravu (EIPA) uspješno se implementiraju koraci samoprocjene, a tokom sljedeće sedmice je planirana prva obuka za buduće trenere iz oblasti CAF-a, kojoj će pored predstavnika PARCO-a prisustvovati i predstavnici Agencije za državnu službu BiH.

Dragan Ćuzulan, koordinator za reformu javne uprave je tokom prioritizacijskog seminara koji je održan 8. i 9.12.2015. u Sarajevu naglasio važnost procesa samoprocjene:

„Model upravljanja kvalitetom u javnoj upravi CAF smatram izuzetno važnim za sve institucije. Samoprocjena kao integralni dio CAF-a  predstavlja priliku objektivnog preispitivanja svih procesa institucije kao i postavljanje prioriteta i strateških ciljeva. Model je sam po sebi kompatibilan svih strateških ciljevima reformisane javne uprave. Uključivanje zaposlenih i menadžmenta kroz formiranje radne grupe za samoprocjenu daje ovom procesu posebnu notu posvećenosti, šta bi kroz uspješnu implementaciju trebalo da identifikuje mjera za poboljšanje rada institucije.“

Rad grupe za samoprocjenu je, prema riječima eksperata EIPA-e Patrick Staesta i Nick Thijsa, rezultirao visokokvalitetnim izvještajem, a sama grupa i menadžment Ureda koordinatora za reformu javne uprave ocjenjeni su kao iznimno posvećeni uvođenju upravljanja kvalitetom u Uredu.